Picture
Smartson valde ut 2 000 testpiloter som skulle testa Resorb Sport som ska fungera som en vätskeerästtning efter hård träning.

Många tar detta dock som något man "måste ha" efter 1 timmes styrketräning, vilket i mina ögon och öron både ser och låter dumt med tanke på när man fysiologiskt behöver tillsatserna.

Slutsats: Resorb Sport smakar illa och ger ingen märkbar effekt på min återhämtning. Men som sagt så kör jag styrketräning, löpning och rehab i gymmet. Hårdare träning kanske man, under en längre testperiod, kan avgöra hur pass effektivt detta är. Min personliga reflektion är att den här produkten är överflödig á la onödig.

En person ställde en fråga till överläkare Dag-Wide Swensson, så här löd det:

Roger: Hur bra fungerar Resorb och hur ofta kan man ta det?
Dag Wide-Swensson: Hej! Resorb är en vätskaersättning det vill säga vätska, salter och socker. Det finns sällan grund att köpa Resorb i värmen. Sportdrycker kan vara ett alternativ. Resorb är dock bra i samband med långvariga diareer eller om man är sjuk på annat sätt.
Förvisso är det inte Resorb Sport, men efter att ha läst flertalet uttalanden från de som testat pulvret kan man nog dra en sammanhållen slutsats här också - it's a little onödigt.


- En vatten och banan till mig, tack.

 

© Copyright En Svensk Kiwi 2010 - All Rights Reserved