Det finns knappt några svenska summeringar av demon av det redan kritikerrosade The Last of Us (från skaparna av bla. Uncharted serien).

Demon finns inte tillgängligt för alla, utan endast för de (stackars satar) som köpt ett ex av skräpet God of War: Ascension, eller som jag, fått ett testex.

The Last of Us demon är kort. Irriterande kort.
Du börjar demon genom att försättas i en förfallen stadsmiljö där Joel (huvudpersonen) och Ellie (14-åringen på bilden) tillsammans försöker överleva en postapokalyptisk incident involverande svamp.

Utan mer vetskap om själva handlingen märker man snabbt att man har två följeslagare: Ellie och en vuxen kvinna med okänt namn (de som har läst på vet säkert vem detta är, but not me). Med dessa två hinner man snabbt lära sig att tillverka prylar av omkringliggande skräp (tejp, små alkoholflaskor, skruvar osv.), stöta på ett gäng med svampinfekterade "människor" där man kan experimentera hur man själv väljer att ta sig förbi/igenom dem.

Ett, tu, tre och så är demon slut. På 132 MB är det svårt att tro att man skulle bjudas på något omfattande, men demon lämnar åtminstone mycket mer att önska. I de 20-30 minuterna jag hinner spela igenom demon på känner jag inte att jag riktigt stöter på något nytt.

Däremot så är det himla svårt att inte se att spelet har en sådan überfet potential. Var det värt att testa demon? Nej. Jag hade hellre låtit bli. Man hinner knappt få en inblick innan det är slut. Men glad ska väl jag vara över att (crap) God of War: Ascension åtminstone kunde ge mig något någorlunda intressant.
 

© Copyright En Svensk Kiwi 2010 - All Rights Reserved