Picture
Ibland går det inte alltid vägen :/
Som du kanske förstått kom jag inte in den här omgången.
Dock ringde jag idag på lunchen (jobbar på Socialtjänsten just nu) där jag hade tänkt fråga om komplettering utav yrken till sin ansökan.

Då fick jag veta det. Vad polisparet ansåg om mig.

"Icke lämplig som polis".

Det.. svider ju. Rätt hårt. Speciellt när psykologen anser att jag är:

"Ytterst lämplig som polis"

.. men eftersom polisens anseende väger tyngst innebär det att det - i princip - är omöjligt för mig att erhålla någon bricka inom 3,5 år.
Jag antar att det är psykologin jag måste fokusera på.

Det måste ju finnas en mening med allt.
 
 
Picture
Vi får avvakta lite med att dra på oss uniformen. For now.
Se där damp det in.
Antagningsbeskedet om att jag ej var antagen på Polishögskolan nu till höst 2011. Tur är väl att jag sökte till nästa omgång i alla fall.

Får väl förlita mig på att medelåldern på de manliga poliserna just nu ligger på en 27 år.

Nu får jag ju även tid att försöka ta min kandidatexamen i Psykologi med specialinriktning på rättspsykologi. Jag kommer ju även få jobba fram till nästa skolstarts-tillfälle (Januari 2012).

Inte helt ute i såsen är jag i alla fall. Och om så, i god sås anyhow. 
 
 
Blogga om SkyltMax - få en gratis skylt
Klart att ni då måste fixa hans/hennes namn på brevlådan bredvid ert eget! Ett enkelt och (faktiskt) relativt billigt sätt är att göra det via SkyltMax. Har du dessutom en blogg så får man en gratis skylt så länge du gör ett enkelt inlägg i din blogg med ordet dörrskylt.

That's it.

Too good to be true?
Jag ska testa funktionen och se om jag kan få min flickväns namn snyggt printat på en liten skylt som jag kan klistra på brevlådan.
Jag återkommer med resultatet.

Edit: Jag fick "de små skyltarna" (beställde en, fick två) någon dag efter min gratisbeställning och tänkte meddela att det gick förvånansvärt bra. Trevlig service då jag var orolig att det bara var något form av reklamjippo, som senare skulle resultera i x antal fakturor på belopp jag annars skulle förestå med en nolla. Endast. Och det gjorde det.

Här nedan är resultatet.
 
 
Kan ju meddela att jag är mäkta nervös. Mest nervös över den fördömda intervjun med två poliser. Är "övertygad" om att de kommer att försöka sätta dit mig, med ett lätt flin på deras läppar.
Det är ju inte särskilt trevligt, när man inget hellre än vill ge ett gott intryck.

Imorgon onsdag kommer se ut som följande:
 • databaserat begåvningstest (spatial uppskattningsförmåga)
 • basic läkarundersökning (kan you walk?)
 • psykologintervju (mest intressant)
 • polisintervju (bäva inför 3000)
 • uppsatsskrivning (?)
Känner hur handsvetten börjar krypa på bara genom att skriva om det.

*le sigh*
Det är mycket som står på spel.. känns det som. Även om det jag har rättpsykologin att falla tillbaka på är det nog det här jag verkligen vill.

Gah.

... det får gå som det går i morgon.
Jag kan inget annat göra än försöka göra mitt bästa.
Tack för framförallt ert stöd Killing & Krim. Ert pepp och SMS fick mig för ett tillfälle idag känna ljus i polistunneln. Vi får se om det ljuset dock leder någonstans.

Tack för mig.

 
Picture
En av tjejerna på Pliktverket

Kom hem efter att ha lånat en bok utav Jennie till examinationsuppgiften i  en utav psykologikurserna som jag höll på att missa. Förlitade mig blint på att få boken som fanns inne på Södertörns Högskola, men som då var utlånad. Den skulle vara tillbaka den 26:e januari. Det var 9 dagar sedan :/

.. NÄR jag väl var färdigpluggade på bibblan raglade jag hem på cykeln med en (x 4) bakelse(r) till Amanda för att fira att hon fick sin praktikplats på den adrenalinstinna tidningen Outside. Döm av min förvåning när jag ser att jag fått mail från Polisstyrelsen - jag hade gått vidare. Till deras sista tester.

Jag tänker inte ta ut någon vinst i förskott med tanke på hur knäckt jag blev när jag fick reda på att jag inte gick vidare vid första- och sedan andra sökningen trots mina betyg, de nästan 11 jobb jag haft samt alla de poäng jag studerat på högskola och universitet (psykologi, juridik, argumentation etc.).

Däremot ska jag väl försöka se till att slipa lite på den semantiska delen vad gäller politiker. Oh my.

Jag har ju i all fall någorlunda bra koll på Beatrice Ask efter lite småätande på Youtube och en och en annan "neg‐Beatrice Ask"-inställd blogg.

Se och lär.


 
 
Vet inte om jag tog upp det. Men kortfattat var jag och genomförde polisens fystester i Falun(!) i onsdags. Lyckades förbättra tiderna på både löpningen och Harres. Kan inte säga att det kändes lika roligt som i april (2010) då vi erbjöds värmande och vacker sommareufori. Vi hängde i Falus "träningshall". Vilket var helt okej. Trodde dock att jag hade dålig dagsform men det visade sig bara att luften där inne sög. Rätt hårt.

Vid löpningen såg jag till att placera mig i näst sista gruppen (utav 4 grupper) för att inte ha ihjäl mig och mitt knä.
 • Löpningen: 8.13
 • Harres: 11.13

Så nu återstår bara väntan på att få se om man - actually - får gå vidare.
Konkurrensen var indelad i 2/3 snälla, regular people och 1/3 elitidrottare som använde 0 % ord/meningar eller minspel som inte gjorde en ledsen.

Samtalen borde komma långt innan dessa urvalstest om du frågar mig. Då sållar man bort de som inte gärna pratar med medmänniskor. För dem är det bara ytterliggare en tävlig. Som de måste vinna. Tråkigt =/

*Bilderna är inte mina, utan "lånade".
Tack Google.

 
 
Fick ett brev från Försvarsmakten för någon dag sedan men var för upptagen med mina då annalkande trippeltentor. De är dock gjorda nu och sitter "bara" med en dugga i Rättspsykologin berörande extrema brottslingar som dras med vanföreställningar, schizofreni samt givetvis psykopati.

Frågan är bara om jag kommer fixa 3 månaders GMU mitt i mina tre (3) psykologikurser? Och Karlsborg? Hur coolt är det egentligen?

 
 
K3 Jägare i Karlsborg
Ryms det en Xbox 360 i den där packningen? Inte? .. ett Wii då?
Av någon anledning är försvaret mer angelägna att ta mig an.
Hängde med Kim (dock 1 dygn efteråt) till Pliktverket för att se om mina resultat bättras.

Det hade det. Bla. sänkte jag mitt medelvärde på spatial-testet från 7:a till en 5:a. Ökade styrkan med 267% sedan jag mönstrade som 18-19-åring (2005) från en 3:a till 8:a. Kondition tappade jag till en 8:a från en 9:a och resterande test gick det bra för.

Placering A. Detta innebar att de endast föreslog en sak: Jägare.
I Karlsborg, liggandes typ i Vättern (kul).

Nu är det bara att avvakta och (förhoppningsvis) ha möjlighet att tacka nej för att eventuellt söka inför nästa draftnig.

 
 
Polishögskolan
Ett av mångas drömyrke.
 

  Eftersom Polisen just nu ligger i ett sorts vilo-läge (jag har genomfört alla tester och dylikt) och jag då kan söka utan att behöva "genomföra" något så har jag valt att flytta blogg-delen baserad på PHS till _höööger_ Kalle, för att lämna plats åt en vanlig dagboks-blogg. Hoppas Det fyller sin funktion och du inte grinar över saken.

  En Svensk Kiwi

  Om mig

  Många dörrar. Många valmöjligheter. Varför inte glänta lite på allihop?

  Äldre

  June 2011
  May 2011
  March 2011
  February 2011
  January 2011
  December 2010
  November 2010

  Taggar

  All
  Försvaret
  Polishögskolan


  Sajna upp mig!


© Copyright En Svensk Kiwi 2010 - All Rights Reserved